Laks er jo snadder, så etter inspirasjon fra andre blogger, ble jeg sugen på å ha det igjen.
For å få litt ekstra smak, kan man jo ha på det man liker. Her ble det laget til en saus av brunt sukker, salt, pepper, dill og sennep.
Brukte ca 4 ss brunt sukker, 1 ss salt, 2 ss dill og sennep nok til at jeg klarte å blande det til en tykk saus.
Men man kan jo prøve seg fram etter egen smak. Det er det som er greit med å holde på litt på egenhånd; man gjør som man føler for. Noen ganger blir det digg, andre ganger blir det hundemat.
Grillen jeg brukte i dag, var
Weber Performer. Veldig bra og fleksibel sak.
|
Laksefilet fra Chile |
|
Ingredienser: Salt, dill, sennep og brunt sukker. Glemte malt pepper, så det hadde jeg på etterpå. |
|
Her er sausen ferdig blandet |
|
Her har laksen lagt et par timer i kjøleskapet, smørt inn med sausen. Jeg glemte å ha pepper i sausen, så det hadde jeg på her. |
|
Indirekte varme med epletre fra Hvaler for røk. |
|
På med laksen og på med lokket og vente i 25 minutter. Da passer det fint med en kald øl. |
|
Salaten til fruen. |
|
Etter 25 minutter ser det sånn ut. Syns ikke det ser noe særlig ut jeg. |
|
Men det ble i grunn ganske bra. Servert med kokt potet, salat og tzaziki. Drikke: "Pink champagne", d.v.s. musserende rosévin. Vet ikke om det er "riktig" men det var i hvertfall godt. Og så er det jo samme farge som fisken. :-) |
|
Det ble en bit til overs, til stor glede blant guttane. |
Den beste varmrøkte laksen jeg har smakt, var imidlertid i Skagen for en del år siden. Kjøpte en bit på røkeriet og spiste med ferskt brød, smør og en "Rød Aalborg". DET var digg, det.
Heisann!
SvarSlettVille bare få informere om at ett nytt norsk grillforum er i igang; www.grillet.no !
Sees vi?
mvh
yetiman aka Henning Hansen
grillet.no