Entrecôte med grønnsaker er gode greier.
Brukte en entrecôte på ca 1 kg.
Grønnsakene i dag var: Gulrot, løk, paprika, squash og chuchu. Kuttet grønnsakene ganske grovt, så det skulle bli noe igjen å bite i når det var ferdig. Ble også brukt kjøttkraft og øl. Altså øl i maten og ikke bare til han som grillet...Hadde relativt høy temp, ca 200 grader. Hvis man har god tid, kan det lønne seg å bruke lavere temp. Kjøttet blir da enda saftigere. Og så er det jo smak og behag hvor mye man vil ha kjøttet stekt.
Brukte Weber Performer i dag.
Hadde på 1/2 liter kjøttkraft av buljongterning. Hellstrøm får ha meg unnskyldt. |
En boks øl minus en god slurk. |
Krydret med like deler salt og pepper. Klar til å svette fin kraft for å gjøre sjyen enda bedre. |
Inn på inndirekte varme med noen gode kladder smør. |
Dette er inndirekte grilling og ikke røking. |
Etter en time ble fatet snudd for mer jevn grilling. La også på noen poteter. Potetene fikk senere litt tid på direkte varme over kullene. |
To timer og tyve minutter senere er kjernetempen 68 grader og den ble tatt av og pakket i alufolie for å hvile. |
Mens kjøttet hviler, får sjyen redusere seg bittelitt over direkte varme. |
Blir skikkelig varme når man tar av lokket. |
Lå ca. tyve minutter i alufolie før det ble skjært opp. Det lille av kraft som kom ut i folien, ble heldt ned i sjyen. Mye smak der. |
Hvis man er hyperaktiv, kunne man selvfølgelig vri og vende mere på kjøttet underveis for å få enda jevnere steking. |
Denne sjyen og grønnsakene ble helt konge. Kjøttet ble også bra. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar