En hel kylling krydres med passende krydder, innvendig og utvendig. Så tar man en ølboks og drikker halvparten. Lag noen ekstra hull i toppen av boksen eller skjær av hele toppen. Så kan man ha litt grillkrydder, løk, evt. hvitløk eller hva man liker, oppi ølboksen. (ta krydderet i litt og litt, da ølet vil skumme med krydderet). Så kan kyllingen få sitte på boksen under lokk til den er ferdig. Ideen er at ølet skal dampe fra innsiden og gi saftig kjøtt. Ca 75 grader i brystet og 85 grader i låra, så er det ferdig. Eller hvis det kommer klar kraft ut hvis man stikker med en tannpirker e.l. Det anbefales en temperatur under lokket mellom 160 og 180 grader. Man må muligens fylle etter med litt kull underveis.
Hvis man vil ha sprøtt skinn, så IKKE bruk røkflis, da røken vil gjøre skinnet seigt.
|
Ja her sitter kyllingen på siste reis. |
|
Som her med kull på en side, må man snu litt på kyllingen innimellom. |
|
Greit med steketermometer i brystet men det lønner seg å ha et lite lommetermometer også for å sjekke tempem i lårene når man tror det snart er ferdig. |
|
Ferdig. |
|
Her er restene fra en annen kylling. Så ille kan det se ut når man har spist opp. Kan bli skikkelig saftig hvis man får det til. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar