For å være ærlig, så har jeg nok trodd at en del av det jeg har kjøpt her nede, har vært baby backs fordi de har vært små. Men mest sannsynlig har det nok vært spareribs som er skåret til. Pakkene er kun merket med svineribbe og det er ikke alltid lett å få greie på hvilken del det er. Men altså, er bena en del bøyd, er det nok baby backs.
Ser at Rema 1000 selger "BABY BACK RIBS Den originale spareribsen - med smak av Texas". Jeg har ikke prøvd denne og lurer på om det er baby back ribs eller spareribs, for det kan jo ikke være begge delene?? Den skal også bare varmes i 15 minutter. "Rema-ribba" er sikkert god den, men skal man lage skikkelige ribs, tar dette minimum tre timer. Low and slow. Gjerne med litt treflis for røksmak.
Angående røkflis, er vel hickory den mest vanlige. Men jeg syns den kan bli vel kraftig hvis man ikke er veldig forsiktig. Har gått fem på flere ganger ved at jeg har brukt for mye. Mesquite er enda værre syns jeg. Det fleste frukttrær kan visst brukes og jeg fikk tak i noe epletre sist jeg var på Hvaler. Den er mye mildere. Men man må jo prøve seg fram. Er ikke alltid nødvendig med røk heller. Skal man grille kylling med sprøtt skinn, så bruk ALDRI røk, for røken gjør at det ikke blir sprøtt.
Her vises oppdelingen av ribba.
|
Hvis man ikke får tak i noen av de ovenstående stykkene og
er skikkelig sugen, så er det en annen mulighet. Sjekk her:
Her er en mindre pen spareribs.
|
Og her har jeg forsøkt å skjære den ned til en litt penere
St. Louis style rib.
|
For å ta av membranen, kan den
først løsnes litt med en smørkniv.
|
Så kan man dra den av med
tørkepapir.
|
Hvis det er en sånn
"flapp", bør den skjæres av.
|
Men i dag var det baby back ribs
som skulle på grillen. De jeg fikk tak i her, er nok blandt de minste jeg har
sett. Ca 0,5 kg hver.
Her er membran fjernet og det er
klart for rubbing.
|
I dag smurte jeg på litt god
sennep først men det er ikke nødvendig. Ble kanskje litt mye smak..?
|
Hadde så på rub og lot den slappe
av i kjøleskapet en stund. Kan også ligge over natta for mer smak.
|
Her har jeg hatt litt under et
halvt opptenningsrør med varm kull over noen utente kull. Og så på med litt
epletre fra Hvaler som har vært gjennom kompostkverna til fatter.
|
Etter en time. Sprayer ribbene med
litt eplejuice ca hver halvtime.
|
I dag klarte jeg faktisk å holde
meg rundt denne tempen i tre timer uten å ha på mer kull. Bare litt finjustering
på luftinntaket i bunn. I toppen var det fullt åpent hele tiden.
|
Etter 1,5 timer, sprayes med litt
mer eplejuice, pakkes i alu.folie og legges tilbake på den kalde siden av
grillen.
|
Etter 1,5 timer i folie.
|
Med den bøyen på bena, er nok
dette baby backs, ja.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar