Nesten synd å male opp dette fine kjøttstykket men må man, så må man.
Kjøttet bør kvernes ganske grovt. Her brukte jeg 7mm. Men det holder sikkert med 5mm.
Selvkverna entrecôte.
Strø litt salt og pepper på et fat og form burgerne der. Da er de ferdig krydret på den ene siden og klistrer seg ikke fast. Hvis man ikke har en sånn fancy burgerpresse da... Jeg bruker en aluminiumsring som jeg egentlig ikke vet hva er til. VIKTIG! Husk å lage en fordypning i midten. Da blir burgerne flate og fine .
Griller her på en Weber Smokey Joe med støpejernsrist.
Steketiden avhenger jo av varmen på grillen og hvordan man vil ha burgeren. Med hjemmekvernet kjøtt, er det heller ikke så farlig om den er litt rå i midten. Men det lønner seg å ha rimelig høy varme på grillen.
Salat, sylteagurk og dressing under der. Dette kjøttet trenger ikke mer krydder enn salt og pepper.
Kun litt sennep på toppen.
Når man sitter å tygger på en sånn, er det lett å tenke på hvor uvitende man har vært mens man har spist en Quarter Pounder eller lignende. Og i tillegg syntes at det var godt...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar