Søk i denne bloggen

mandag 6. januar 2014

Caribbean 5 Spice Chicken

Her er en oppskrift fra Karibien som viser hvordan kinesisk mattradisjon har påvirket den karibiske.

Ingredienser:
1 kg kylling overlår eller andre kyllingdeler

Marinade:
1 ss 5 spice
ca 3-4 ss hakket vårløk
1 ss soyasaus
1 ss eplecidereddik
juice av en liten lime
2 ts fersk hakket ingefær
1 ss hot sauce

Jeg bruker her Slap Ya Mama Cajun Pepper sauce. Den inneholder hvitløk og er ikke så veldig sterk. Den kan estattes med 3 mellomstore fedd hvitløk, finhakket/knust og chilli eller en halv habanero pepper, finhakket. Hvis man bruker en annen hot sauce som f.eks. Tabasco, er det muligens nok med en teskje.

Skyll kyllingen og fjern overflødig fett og slintrer. Man kan stikke noen hull i skinnet med tuppen av en kniv, så marinaden trenger mer inn.





En sånn er kjekk til å hakke opp ingefæren.


Alle ingredienser til marinaden blandet sammen.

Ha kylling i en zip-lock bag og ha i marinaden.

Trykk ut luften, lukk og kna og snu så marinaden kommer til over alt. Legg i kjøleskapet i 2-5 timer. Snu av og til.

Så er det på grillen etter 5 timers marinering. På delvis indirekte varme. Hadde litt kull under kyllingen men mest på den andre siden.

Etter 20 minutter under lokk. Holdt ca 200 grader.

Snudde litt rundt på dem.

Etter en drøy time er kjernetempen ca 74 grader og det er klart til fortæring.



Ble veldig godt men muligens det kan lønne seg å redusere litt på 5 spice-krydderet for å få fram mer av de andre smakene. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar