Søk i denne bloggen

torsdag 9. januar 2014

BBQ Beans

Her er en enkel måte å lage BBQ beans på. For å gi bønnene en fin "BBQ-smak", brukte jeg en spareribs som ble til overs fra en tidligere seanse. Den ble røket low & slow i UDS'n omtrendt som her og glazed med honning. Ble vakuumpakket og fryst. Rask å tine opp. Koker opp vann, legger den i, lar det koke opp og slår av varmen. Etter ca 15 minutter var den tint. Se mer om vakuumpakking her og her.

Jeg brukte følgende:
1/2 kg pintobønner
ca 1,5 liter vann
ca 1/2 ferdig røkt spareribs (ca 0,5 kg tenker jeg)
Ca 2-3 ss Honey Mustard BBQ Sauce (etter smak)
En liten hakket løk
Salt

Pintobønner er ved siden av svarte bønner, de mest vanlige her i Brasil.

Stivfrossen, vakuumpakket spareribs.

Her har spareribsen tint. Ved siden av har bønnene kokt i trykk-koker i 25 minutter.

Ribs og løk legges i og så kokes det til bønnene er møre.

Etter en time er bønnene møre. Tok ut bena og la kjøttet tilbake i gryta. Måtte ha i litt mer vann.

Denne er fin til dette bruket. Inneholder også melasse som er ideelt. Man kan også ha i litt brunt sukker, sennep og og honning istedenfor. Smakes til med salt.

Her har det kokt seg til. Bør være tykk og god.

Dette er godt nok til å spises alene men er selvfølgelig et godt følge til det meste av grillmat.


Klikk her for å se en annen måte å lage BBQ beans på.

Lite tips:
Hvis sausen er tynn og vassen og bønnene er møre nok, ta en potetmoser og trykk nedi et par ganger og rør rundt. Da blir det tykkere.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar