Da var første måltid tilberedt på den hjemmelagede UDS'en.
Hadde en spareribs i frysa, så den ble et lett offer. Lagde Teigens BBQ saus og
Boston Baked Beans - "BBQ version". UDS'en gjorde jobben bra og
spareribsen ble godkjent av "testpanelet".
Spareribsen ble rubbet med grillgrydder bare en times tid før den skulle i røken.
Hadde i noen ildfaste
murstein i håp om å holde jevnere temp enn i den forrige testen uten mat. Så ut
til å hjelpe. Mye jevnere temp i dag. Men tok naturlig nok lenger tid få opp
tempen ved starten.
Boston Baked Beans lagde jeg ca sånn:
Kokte ca 0,5 kg brune bønner i trykk-koker med ca 1,5 liter
vann til de var møre. Tror det tok drøyt 45 minutter.
Følgende er ca mål, da jeg "tok det på slumpen":
2 ss melasse
2 ss brunt sukker
1 ss Heinz Spicey Brown Mustard
1/2 ts salt
1/2 hakket løk
125 g bacon i småbiter
1 ts Slap Ya Mama Original Blend Cajun Seasoning. (Dette
er vel ikke i den opprinnelige oppskriften men hadde det i for å
gi litt "heat"). Dette er en peppermiks av salt, rød og svart pepper og
hvitløk. Kunne sikkert hatt i 1 ts til.
Tok en del av kokevannet fra de kokte bønnene i en bolle og blandet
sammen melasse, sukker, sennep, salt og Slap Ya Mama. Hadde så bønnene, løk og
bacon i en aluform og helte det andre over og rørte alt i sammen. Så var det inn i
UDS'en der de sto i ca 2,5 timer.
Er jo mange "BBQ bønner" på boks å få kjøpt. Men er jo
greit å lege dem selv, så man vet hva man får.
Spareribs rett fra pakka med "flapp" og membran |
Flapp og membran fjernet og ribsen er trimmet til St. Louis style. Mer om Ribs her. |
Pacantre for røk. |
Mursten for å holde jevnere temp. |
La ved avkappet, da det er greit snack. |
På med bønnene mens spareribsen har lagt i 3,5 timer. |
Noen av ingrediensene til bønnene. |
Her smørt med BBQ saus første gang. |
Her mangler kun kaffe for å lage BBQ saus. Teigen's sier Tabasco men jeg brukte i dag Slap Ya Mamas Cajun Pepper Sauce. Mener den har mer smak enn Tabasco. |
"Boston Baked BBQ Beans". |
Etter seks timer så det greit ut. Ble smørt med BBQ saus tre ganger den siste timen. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar