Søk i denne bloggen

torsdag 4. oktober 2012

Første spareribs på UDS

Da var første måltid tilberedt på den hjemmelagede UDS'en. Hadde en spareribs i frysa, så den ble et lett offer. Lagde Teigens BBQ saus og Boston Baked Beans - "BBQ version". UDS'en gjorde jobben bra og spareribsen ble godkjent av "testpanelet". 

Spareribsen ble rubbet med grillgrydder bare en times tid før den skulle i røken.

Hadde i noen ildfaste murstein i håp om å holde jevnere temp enn i den forrige testen uten mat. Så ut til å hjelpe. Mye jevnere temp i dag. Men tok naturlig nok lenger tid få opp tempen ved starten.

Boston Baked Beans lagde jeg ca sånn:
Kokte ca 0,5 kg brune bønner i trykk-koker med ca 1,5 liter vann til de var møre. Tror det tok drøyt 45 minutter.
Følgende er ca mål, da jeg "tok det på slumpen":
2 ss melasse
2 ss brunt sukker
1 ss Heinz Spicey Brown Mustard
1/2 ts salt
1/2 hakket løk
125 g bacon i småbiter
1 ts Slap Ya Mama Original Blend Cajun Seasoning. (Dette er vel ikke i den opprinnelige oppskriften men hadde det i for å gi litt "heat"). Dette er en peppermiks av salt, rød og svart pepper og hvitløk. Kunne sikkert hatt i 1 ts til.

Tok en del av kokevannet fra de kokte bønnene i en bolle og blandet sammen melasse, sukker, sennep, salt og Slap Ya Mama. Hadde så bønnene, løk og bacon i en aluform og helte det andre over og rørte alt i sammen. Så var det inn i UDS'en der de sto i ca 2,5 timer.

Er jo mange "BBQ bønner" på boks å få kjøpt. Men er jo greit å lege dem selv, så man vet hva man får.

Spareribs rett fra pakka med "flapp" og membran

Flapp og membran fjernet og ribsen er trimmet til St. Louis style. Mer om Ribs her.

Pacantre for røk.

Mursten for å holde jevnere temp.

La ved avkappet, da det er greit snack.


På med bønnene mens spareribsen har lagt i 3,5 timer.

Noen av ingrediensene  til bønnene.

Her smørt med BBQ saus første gang.

Her mangler kun kaffe for å lage BBQ saus. Teigen's sier Tabasco men jeg brukte i dag Slap Ya Mamas Cajun Pepper Sauce. Mener den har mer smak enn Tabasco.


"Boston Baked BBQ Beans".

Etter seks timer så det greit ut. Ble smørt med BBQ saus tre ganger den siste timen.En del kull igjen som kan brukes siden.
Første test var altså rimelig vellykket må man kunne si. Nå gjenstår nye utfordringer med å få tak i svinenakke, brisket, etc. Det er jo vanskelig nok i Norge, men der kan man i hvertfall språket flytende. Men det hjelper ikke alltid der heller, da jeg har opplevd at betjeningen i butikken har sett ut som om jeg har snakket gresk når jeg har spurt etter et kjøttstykke.... Men nå har jeg i hvertfall bevepnet meg med diverse bilder av grisens og oksens anatomi. Men det rare er at sånne "oppdeling av grisen-bilder" ikke er like i alle land. Bare prøv å google litt så skal du se..... Men dem har både gris og okse her i Brasil, så det går nok godt til slutt. :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar