Men over til the hamburgers.
Ville lage burgere med samme kryddermiksen som jeg brukte til Kjøttkake på spyd. Men fikk ikke tak i cumin (spisskummen tror jeg det er på norsk). Tok litt hvitløkspulver isteden.
Til 800g kjøttdeig lagde jeg en kryddermiks som så:
5 ml oregano
10 ml Santa Maria Grillkrydder
1 ml salt
1 ml pepper
2 ml cayennepepper
1 ml hvitløkspulver
Dette ble ikke sterkt, så man kan sikkert ha litt mer krydder enn dette.
Blandet også inn en halv hakket løk og en hakket tomat, uten det bløte i midten.
Smurte burgerne med litt olje så dem ikke skulle brenne seg fast i rista. Et tips jeg har lært for å få flate burgere, er å lage et lite søkk i midten. De sveller jo opp litt på grillen. Og så lønner det seg å kna deigen så lite som mulig, hvis ikke kan det bli seigt og tørt. Har hørt det bør være ca 20% fett i kjøttdeigen, så det blir saftig. Er jo bare å innrømme at burger er ikke slankekost uansett. Og så skal de ligge i fred på grillen. Ingen trykking med noe som helst. Ta en øl i steden hvis du er rastløs.....
Knotten nede er til å starte og regulere vifta. |
Kullbeholder |
I hullet i midten kommer luft fra vifta og skåla rundt er til å legge tennpasta i. |
Den kan demonteres for rengjøring. |
Kull av bambus og tennpasta. Kullet kan også brukes til shisha (vannpipe) står det... |
Bambuskøl |
Sånn er altså luft og varme-sirkulasjonen. |
Hjemmesnekra burgere. Ikke helt runde men de ble i hvertfall rimelig flate, |
Lokket hører ikke til grillen men kjekt til å hjelpe å smelte osten. Stilig blått lys rundt knotten til vifta. |
Fikk strammet opp bukskinnet med to stk. sånne i dag. |
Et par links til film om denne grillen:
http://www.youtube.com/watch?v=b6Y01xdgt-4
http://www.youtube.com/watch?v=wWNicQ_L5hg
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar