Søk i denne bloggen

lørdag 23. august 2014

Ribs & ribs

Var på Harrytur her om dagen for å kjøpe inn litt råvarer, da det fremdeles er vanskelig å få tak i enkelte ting i Norge uten å planlegge lenge før og bestille. Dro for å kjøpe svinenakker og håpet på å finne litt spareribs også. Og det hadde de. Kan det være så vanskelig å ha noen slike liggendes i butikkene i Norge da? (Av og til kan man riktignok ha flaks ved at enkelte butikker har det, men stort sett ikke). Er jo plenty med ribbe i handelen. Man kan jo selvfølgelig bare kjøpe ribbe å skjære opp selv men dette burde være hyllevare.

Men whatever, her er noen bilder fra dagens "ribs party".
Lagde en "vanlig" spareribs og en med Jack Daniel's pineapple sauce. Klikk her for mer detaljer om den. (Nederst på siden).


Ribs etc. legges først slik.


Etter ca. to timer.

På rista under ligger en vanlig spareribs.

Etter ca. to timer legge ribsen, som er kuttet St. Louis style, oppå annanasen.

Noen ganger underveis øses det saus over.



På med litt bønner.

Her etter fem timer, har bønnene blitt flyttet over i ovnen og spareribsen lagt opp for nærmere ettersyn og stell, dvs. et strøk med BBQ sauce.

Rimelig ferdig etter drøyt 5 timer.

Den vanlige spareribsen. 


Jack Daniel's ribs.

Denne er rene desserten.


1 kommentar:

  1. Enig ang at b.b.ribs og spareribs burde være hyllevare. De ferdigkokte greiene man får i butikken er ikke bra råvare når man heller vil gjøre ting fra scratch selv.

    SvarSlett