Søk i denne bloggen

onsdag 13. mars 2013

Helgrillet entrecôte

Entrecôte med grønnsaker er gode greier. 
Brukte en entrecôte på ca 1 kg. 
Grønnsakene i dag var: Gulrot, løk, paprika, squash og chuchu. Kuttet grønnsakene ganske grovt, så det skulle bli noe igjen å bite i når det var ferdig. Ble også brukt kjøttkraft og øl. Altså øl i maten og ikke bare til han som grillet...

Hadde relativt høy temp, ca 200 grader. Hvis man har god tid, kan det lønne seg å bruke lavere temp. Kjøttet blir da enda saftigere. Og så er det jo smak og behag hvor mye man vil ha kjøttet stekt.

Brukte Weber Performer i dag.




Hadde på 1/2 liter kjøttkraft av buljongterning. Hellstrøm får ha meg unnskyldt.

En boks øl minus en god slurk.

Krydret med like deler salt og pepper. Klar til å svette fin kraft for å gjøre sjyen enda bedre.

Inn på inndirekte varme med noen gode kladder smør.
Dette er inndirekte grilling og ikke røking.

Etter en time ble fatet snudd for mer jevn grilling. La også på noen poteter. Potetene fikk senere litt tid på direkte varme over kullene.

To timer og tyve minutter senere er kjernetempen 68 grader og den ble tatt av og pakket i alufolie for å hvile.

Mens kjøttet hviler, får sjyen redusere seg bittelitt over direkte varme.

Blir skikkelig varme når man tar av lokket.


Lå ca. tyve minutter i alufolie før det ble skjært opp. Det lille av kraft som kom ut i folien, ble heldt ned i sjyen. Mye smak der.

Hvis man er hyperaktiv, kunne man selvfølgelig vri og vende mere på kjøttet underveis for å få enda jevnere steking. 

Denne sjyen og grønnsakene ble helt konge. Kjøttet ble også bra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar