Søk i denne bloggen

lørdag 29. mars 2014

Beef back ribs

Dette er første fyring i den nye Weberen. Og første gang man lager denne type okseribbe. Har ikke sett sånn ribbe i handelen hverken i Norge eller Brasil. Det er ribben fra øverst på ryggen og som sitter sammen med rib eye (entrecote). Denne er importert fra USA og kjøpt på Costco her i Ulsan. Prøver her også for første gang denne måten å legge opp brikettene på.

Når det gjelder oksekjøtt, så mener mange at det kun bør brukes salt og pepper. Er delvis enig i det. Men siden det er ribs, så ville jeg prøve med samme metode som er vanlig for spareribs av svin.

Denne grillen har jo ikke termometer og jeg har heller ikke noe steketermometer her, så dette gikk på "feeling" og litt instinkt :-) Startet med alle spjeld fullt åpne. Strupet så inn 50% i bunn og senere inn til bare 25% åpent. Alltid fullt åpent i toppen.


Okseribbe fra USA på ca 1kg.

USDA (United States Department of Agriculture) har en standard for gradering av kjøttkvalitet.  Det fineste er Prime. Så kommer Choice, Select, Standard, Commercial, Utility, Cutter og Canner.

Har ennå ikke funnet noe vanlig grillkrydder/rub her men kom over denne koreanske versjonen av Cajunkrydder. Ikke så verst og heller ikke så sterk. Usikker på hva den inneholder da jeg ikke forstår så mye koreansk (les: ingenting). Men tror i hvertfall den har salt, chilli, hvitløk og muligens paprika. Blandet den 50/50 med brunt sukker.

Det syns ikke her, men membranen på undersiden ble fjernet.


Denne måten å legge opp brikettene, kalles the snake eller fuse method. Bruker her Kingsford briketter.

Tenner bare opp i enden, så brenner det bortover etterhvert.

Ca. ett minutt, så er det fyr.


Lokket selvfølgelig på hele tiden.

Etter en time.

Etter en time.

Etter tre timer.
Etter fire timer.
Etter fire og en halv time. (Har rotert den  litt underveis).
Etter fire og en halv time hadde jeg på litt BBQsaus.
Etter fem timer ser det greit ut og det tas av.


Det ble rimelig mørt men kunne muligens lagt litt lenger. Skal prøve det neste gang. Men det ble absolutt godt. Fin avveklsling fra den vanlige spareribsen. Brikettene fra Kingsford satt en god smak på kjøttet. Dette er mat for menn!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar