Søk i denne bloggen

lørdag 25. august 2012

LotusGrillen til Moder'n

Moder'n har anskaffet en Lotusgrill og den måtte jo prøves. Den er tysk, så den er nok konstruert til å grille pølser. Men i dag skulle der lages hamburgere. Grillen var veldig rask å fyre opp, da den har en liten innebygd, batteridrevet vifte med hastighetsregulering. Morro å ha litt å tukle med. P.g.a. konstruksjonen med kullbeholder i midten, blir det litt ujevn varme. Blir varmest i midten, så man bør vri litt på maten underveis for at det skal bli jevnt stekt. Den blir ikke varm på utsiden, så den kan stå på bordet og kan også brukes innendørs. En grei grill men jeg savner et lokk.

Men over til the hamburgers.
Ville lage burgere med samme kryddermiksen som jeg brukte til Kjøttkake på spyd. Men fikk ikke tak i cumin (spisskummen tror jeg det er på norsk). Tok litt hvitløkspulver isteden.

Til 800g kjøttdeig lagde jeg en kryddermiks som så:
5 ml oregano
10 ml Santa Maria Grillkrydder
1 ml salt
1 ml pepper
2 ml cayennepepper
1 ml hvitløkspulver

Dette ble ikke sterkt, så man kan sikkert ha litt mer krydder enn dette.

Blandet også inn en halv hakket løk og en hakket tomat, uten det bløte i midten.
Smurte burgerne med litt olje så dem ikke skulle brenne seg fast i rista. Et tips jeg har lært for å få flate burgere, er å lage et lite søkk i midten. De sveller jo opp litt på grillen. Og så lønner det seg å kna deigen så lite som mulig, hvis ikke kan det bli seigt og tørt. Har hørt det bør være ca 20% fett i kjøttdeigen, så det blir saftig. Er jo bare å innrømme at burger er ikke slankekost uansett. Og så skal de ligge i fred på grillen. Ingen trykking med noe som helst. Ta en øl i steden hvis du er rastløs.....




Knotten nede er til å starte og regulere vifta.


Kullbeholder

I hullet i midten kommer luft fra vifta og skåla rundt er til å legge tennpasta i.


Den kan demonteres for rengjøring.

Kull av bambus og tennpasta. Kullet kan også brukes til shisha (vannpipe)  står det...

Bambuskøl


Sånn er altså luft og varme-sirkulasjonen.

Hjemmesnekra burgere. Ikke helt runde men de ble i hvertfall rimelig flate,

Lokket hører ikke til grillen men kjekt til å hjelpe å smelte osten. Stilig blått lys rundt knotten til vifta.


Fikk strammet opp bukskinnet med to stk. sånne i dag.


Et par links til film om denne grillen:

http://www.youtube.com/watch?v=b6Y01xdgt-4

http://www.youtube.com/watch?v=wWNicQ_L5hg




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar