Søk i denne bloggen

fredag 1. juni 2012

Lammelår

Idag var det fram med Apolo'n som jeg bl.a. har brukt til entrecôte før. 
Hadde salt, pepper og rosmarin på låret og lot det ligge noen timer i kjøleskapet. Så ble lagt på en rist i fatet som hører til grillen. Hadde i noen grønnsaker, litt kjøttkraft og en boks øl.



Hadde på noen smørkladder. og la noen hvitløk rundt.

Briketter av kokosfiber.
Inn i "romkapselen" og inn med termometer.



Litt ujevn temp. Måtte stadig etterfylle med briketter. Men hadde vel i snitt ca. 120 grader.

Etter 2 timer og 45 minutter,  hadde det ønsket temp.

Hvile i folie i 20 minutter.

Fulgte ikke skikkelig med, så her ble det nesten helt tørt.

Hadde på en skvett kokende vann, så ble det god sjy.

Kanskje litt mye stekt, men fremdeles saftig. Servert med mintgelé, grønnsakene og sjyen, samt ovnsbakte poteter med olivenolje, salt, pepper og timian. Det røde på kjøttet, er røkring etter kokosbrikettene.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar