Søk i denne bloggen

tirsdag 5. juni 2012

Kyllingfilet og potetbomber

Grillet noen marinerte kyllingfileter på Weber Performeren idag.
Kyllingfiletene hadde lagt over natten i kjøleskap i en marinade av 1 del Jack Daniel's Spicy Original BBQ saus og 9 deler appelsinjuice. 
Tok de så ut og tørket dem av og penslet med litt olje og hadde på litt kyllingkrydder.

Tilbehøret var "potetbomber", fylt bakt potet. Fyllet i dag var ost og skinke. Man man kan jo trykke inn det man vil.



Man lager hull i potetene med en sånn sak man bruker til å kjerne ut epler og trykker inn fyllet.

Når potetene er fyllt og plugget, så ruller man bacon rundt og har på litt grillkrydder, eller hva man vil og pakker inn i alufolie.

Kyllingfiletene ble marinert i denne posen i natt. 

Poteter og nødvendig grillutstyr.

To av potetene var litt større enn dem andre, så de fikk et lite forsprang. Snudde potetene noen ganger over direkte varme først og så over på indirekte, da det var veldig varmt over kullene.

Da potetene var så godt som ferdige, ble de lagt til side og på med kylling på direkte varme for å få farve.

Kyllingen ble så lagt over på indirekte varme med termometer til ferdig, ca 75 grader.
Lokket ble brukt hele tiden, både til potetene og kyllingen.

Potet og kylling.

Her i Natal har dem ikke rømme. Men det går an å lage seg noe som ligner. Men det bør helst gjøres en dag i forveien. Det glemte jeg selvfølgelig i går. Så da ble det yoghurt med hakket vårløk, salt og pepper på poteten. Ble ok det. Kyllingen ble ganske saftig og med en smak av appelsin. Men tror det kan lønne seg å forandre forholdet BBQ saus og appelsinjuice. Litt mer BBQ saus og litt mindre juice. Men godt ble det.

Lett dessert.




fredag 1. juni 2012

Lammelår

Idag var det fram med Apolo'n som jeg bl.a. har brukt til entrecôte før. 
Hadde salt, pepper og rosmarin på låret og lot det ligge noen timer i kjøleskapet. Så ble lagt på en rist i fatet som hører til grillen. Hadde i noen grønnsaker, litt kjøttkraft og en boks øl.



Hadde på noen smørkladder. og la noen hvitløk rundt.

Briketter av kokosfiber.
Inn i "romkapselen" og inn med termometer.



Litt ujevn temp. Måtte stadig etterfylle med briketter. Men hadde vel i snitt ca. 120 grader.

Etter 2 timer og 45 minutter,  hadde det ønsket temp.

Hvile i folie i 20 minutter.

Fulgte ikke skikkelig med, så her ble det nesten helt tørt.

Hadde på en skvett kokende vann, så ble det god sjy.

Kanskje litt mye stekt, men fremdeles saftig. Servert med mintgelé, grønnsakene og sjyen, samt ovnsbakte poteter med olivenolje, salt, pepper og timian. Det røde på kjøttet, er røkring etter kokosbrikettene.